Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Zdravé nebo nezdravé grilování?
Grilování jedni opěvují jako přípravu, při které používáme minimum tuku. Jiní ji zatracují a upozorňují na vznik karcinogenů během přípravy. Jak grilovat zdravě? Na co si dát pozor, jak maso nakládat a jak se starat o gril?
Kimči, zdravá dobrota z kvašené zeleniny
Kimči pochází z korejského poloostrova, ale oblibu si našlo po celém světě. Kvašená zelenina je výborná příloha nebo salát. Receptů byste našli stovky tisíc, téměř každá korejská rodina má svůj vlastní a zaručeně nejlepší. Jak na kimči?
Pálivé zdraví chilli papriček
Chilli papričky jsou známé už tisíce let a využívané pro blahodárné účinky na zdraví. Mají vysoký obsah vitamínů, pomáhají s hubnutím i s úzkostnými stavy. Pálivý ďáblík umí snížit cholesterol i regulovat hladinu cukru v krvi.
Hořká čokoláda a zdravotní přínosy její konzumace
Hořká čokoláda je plná živin, které mohou pozitivně ovlivnit vaše zdraví. Je vyrobena z kakaových bobů a je jedním z nejlepších zdrojů antioxidantů na planetě. Studie ukazují, že hořká čokoláda může zlepšit vaše zdraví a snížit riziko srdečních chorob.
Ovesné vločky jako ideální snídaně, svačinka i večeře
Ovesné vločky jsou označovány jako funkční potravina. Jejich každodenní konzumace je doporučena nejen v době, kdy se snažíte o redukci váhy. Jsou prevencí řady nemocí a působí blahodárně i na pleť.