Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Poznejte 4 důvody proč doma pěstovat rýmovník
Tato rostlinka, velmi často nazývaná rýmovník, je poslední dobou trendem číslo jedna v českých domácnostech. Jeho blahodárné účinky jsou vhodné pro každodenní použití a navíc se velmi jednoduše množí.
Ryby patří do našich jídelníčků
Věděli jste, že při pravidelné konzumaci ryb snížíte riziko kardiovaskulárních onemocnění? A že jsou to právě kardiovaskulární onemocní, které statistiky uvádějí jako nejčastější příčinu úmrtí u nás? S rybou v jídelníčku prospíváte organizmu a možná přidáváte další léta života.
Zdravé nebo nezdravé grilování?
Grilování jedni opěvují jako přípravu, při které používáme minimum tuku. Jiní ji zatracují a upozorňují na vznik karcinogenů během přípravy. Jak grilovat zdravě? Na co si dát pozor, jak maso nakládat a jak se starat o gril?
Kimči, zdravá dobrota z kvašené zeleniny
Kimči pochází z korejského poloostrova, ale oblibu si našlo po celém světě. Kvašená zelenina je výborná příloha nebo salát. Receptů byste našli stovky tisíc, téměř každá korejská rodina má svůj vlastní a zaručeně nejlepší. Jak na kimči?
Pálivé zdraví chilli papriček
Chilli papričky jsou známé už tisíce let a využívané pro blahodárné účinky na zdraví. Mají vysoký obsah vitamínů, pomáhají s hubnutím i s úzkostnými stavy. Pálivý ďáblík umí snížit cholesterol i regulovat hladinu cukru v krvi.