Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Pečivo jako strašák i parťák. Jaká je pravda o vhodnosti pečiva v jídelníčku?
Někdo radí jej úplně vyřadit. Někde zjistíte, že můžete jen tmavé pečivo. Jinde se dočtete, že není třeba se pečiva v jídelníčku obávat, a to ani v případě, kdy držíte redukční dietu. Jaká je pravda o pečivu? Má místo na našem talíři?
Seznamte se s jostou. Ovoce nabité vitamíny totiž málokdo zná!
Léto u babičky bývalo spojené s rybízem, angreštem a jostou. Vy nevíte, co je josta? Přece kříženec černého rybízu a angreštu! Výborně chutnají čerstvé bobule trhané přímo z větviček, ale jsou skvělé i na bublaninu, na marmeládu nebo je můžete svařit s ostatním drobným zahradním ovocem a směsí přelít pohár z vanilkové zmrzliny. A jak vlastně josta vypadá a chutná? Bobule jsou tmavě fialové, většího průměru, než mívá černý rybíz, chutnají po rybízu i angreštu. Čas zrání je v období prázdnin, takže hurá na zahradu!
Alergie na mléko a intolerance laktózy. Jak je odhalit a jak s nimi žít?
Alergie na mléko a intolerance laktózy jsou dva odlišné problémy. První se objevuje u kojenců ten druhý trápí až 10 % dospělé populace. Jak odhalit alergii na mléko nebo intoleranci laktózy? A jak upravit jídelníček, aby organizmus nepřišel o cenné živiny?
Zmrzlina je prastarou královnou dezertů. Odkud je?
Máte rádi zmrzlinu? Pak se seznamte s její historií a zajímavými milníky při výrobě. Jedná se o pokrm, který byl určen pro krále a nejvyšší šlechtu. Víte, kdo si na zmrzlině nejvíce pochutnává dnes? Nebo jaký je rozdíl mezi sorbetem a zmrzlinou? A jak poznat ovocnou zmrzlinu?
Ochutnejte různé druhy rýže, prospíváte zdraví
Rýže je zdraví prospěšná a určitě by se na našem talíři měla objevit několikrát do týdne. Vhodná je i v režimu redukční diety nebo při sportovní zátěži. Jak jíst rýži, aby nám stále chutnala? Vyzkoušejte všechny druhy a nebojte se je kombinovat mezi sebou.