Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Zmrzlina je prastarou královnou dezertů. Odkud je?

Máte rádi zmrzlinu? Pak se seznamte s její historií a zajímavými milníky při výrobě. Jedná se o pokrm, který byl určen pro krále a nejvyšší šlechtu. Víte, kdo si na zmrzlině nejvíce pochutnává dnes? Nebo jaký je rozdíl mezi sorbetem a zmrzlinou? A jak poznat ovocnou zmrzlinu?

Ochutnejte různé druhy rýže, prospíváte zdraví

Rýže je zdraví prospěšná a určitě by se na našem talíři měla objevit několikrát do týdne. Vhodná je i v režimu redukční diety nebo při sportovní zátěži. Jak jíst rýži, aby nám stále chutnala? Vyzkoušejte všechny druhy a nebojte se je kombinovat mezi sebou.

Druhy hovězích steaků a stupně propečení, dáte si medium nebo rare?

Chystáte se na letní grilování a přípravu steaků? Pak pozor na správný výběr masa. V případě, že chcete připravit propečený a šťavnatý steak jedinečné chuti, je důležité nejen vybrat správný kus hovězího, ale také ho umět dobře připravit.

Jahody a jejich pozitivní vliv na naše zdraví

Jahody neřadíme mezi bobule, přestože nás to často svádí. Nejde o klasický ovocný plod, nýbrž o zvětšené květní lůžko, tedy nepravý plod jahodníku. Plody jahodníku jsou vlastně ta semínka na jahodě.

Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?

Řízek s bramborovou kaší, vánoční kapr a bramborový salát, domácí bramborové knedlíky či křupavé bramborové placky. Česká kuchyně nemůže bez brambor být. Zkuste však část bramborových příloh nahradit těmi z batátů.