Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Jak správně rozmrazovat potraviny

Zdá se to jako lehký úkol, vytáhnout potravinu z mrazáku a nechat ji v teple rozmrznout. Pozor však na nejčastější chyby, kterých se během rozmrazování potravin dopouštíte. Správné zásady rozmrazování dodržujte zejména u rozmrazování masa. Tam je riziko přemnožení mikroorganizmů nejvyšší.

Co upéct o víkendu? 4 jednoduché recepty na pečení s podmáslím

Víkend bez sladkého upečeného koláče nebo buchty si žádná hospodyňka neumí představit. Provoněná kuchyň vanilkou či skořicí navodí pohodovou víkendovou atmosféru pro celou rodinu. Připravili jsme pro vás 4 recepty na pečení s podmáslím a ať už hledáte recepty na bábovku nebo buchtu s ovocem, máme je pro vás připravené.

Vyměňte okurek za čokoládu. Proč potřebujeme antioxidanty?

Antioxidanty zpomalují stárnutí organizmu a pomáhají správné funkci imunitního systému. Proč jsou pro tělo tolik důležité a kde nalezneme jejich zdroje? Jak je správně zařadit do jídelníčku?

Dna, zákeřná a bolavá nemoc. Jak jíst, pokud trpíte dnou?

Dna je nepříjemné onemocnění. Bolest dokáže postiženého paralyzovat na několik dní. Kromě léků je třeba dodržovat i dietní omezení. Co jíst, pokud trpíte dnou? Které bylinky vám pomohou?

Jak zamrazit houby krok za krokem

Našli jste v lese spoustu krásných a hlavně jedlých hub a přemýšlíte, co s nimi? Houby můžete buď nasušit nebo zamrazit. U mrazení je však důležité držet se správného postupu. Jinak byste mohli při pozdější konzumaci vstřebat do těla spoustu nechtěných mykotoxinů, které škodí zdraví. Mykotoxiny se v houbách rozkládají ještě několik hodin poté, co dáte houby do mrazničky. Jak tedy úrodu bezpečně zamrazit?

13.9.2020