Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Bílkoviny nejsou jen v mase. Kde hledat nezbytnou makroživinu?

Bílkoviny máme spojeny s masem, případně vejci. Existují však další potraviny, které jsou na bílkoviny bohaté. Některé jsou lehce stravitelné, jiné vhodné pro vegany. Kde hledat kvalitní zdroje bílkovin?

Kaki, podivné asijské rajče

Kaki nebo také churma či tomel, se stává stále oblíbenějším plodem v našem středoevropském jídelníčku. Toto ovoce pocházející z Asie připomíná svým vzhledem rajče a na našem trhu se s ním setkáváme hlavně v zimním období. V tu dobu jsou sem jeho plody dováženy z Asijských zemí, kde se trhají ještě nezralé, aby přečkaly dlouhou cestu ke svým konzumentům.

Přírodní antibiotika. Místo lékárničky sáhněte do spíže

Nežádoucí vedlejší účinky antibiotik netřeba představovat. Proto je vhodné sáhnout po přírodních prostředcích léčby. Přírodní antibiotika se nachází ve vaší lednici i ve vaší spíži. Dejte hlas šetrné léčbě.

Pomelo, citron, pomeranč. Mocná trojice na našem talíři

Že bychom měli jíst více ovoce a zeleniny je známou skutečností a trošku otřepanou frází. Přesto se jí mnozí neřídí. Ukážeme vám, proč byste měli do jídelníčku zařadit citrusy jako jsou pomelo, citron a pomeranč. Pomáhají s hubnutím i léčbou viróz.

29.11.2020

5 netradičních způsobů, jak využít skořicové tyčinky

Vůně skořice pohladí mysl i duši, a navíc vytvoří pohodovou atmosféru v každé domácnosti. Většinou se s ní setkáváme v mleté podobě při vaření a pečení. My jsme pro vás připravili 5 tipů na to, jak využít skořicové tyčinky jinak než jen při vaření. Zjistíte, jaké druhy skořice na českém trhu můžete najít a v čem se liší a nezapomněli jsme ani na inspiraci ve formě receptů, kterou najdete na konci článku.

25.11.2020