Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Chutná klasika na talíři i mezi chleby. Jak správně smažit řízky?

Připravit vepřový řízek není složité. Ale připravit šťavnatý, chutný řízek s křupavým obalem je těžší, než myslíte. Jaký postup pro přípravu řízků zvolit? A v jakém typu mouky řízky obalit?

Jak šéfkuchaři připravují nejoblíbenější bramborové přílohy

Bez brambor si možná umíme představit jeden den, ale třeba jeden týden české kuchyně bez brambor? To je nemyslitelné. Brambory jsou častou a oblíbenou přílohou, přesto při jejich přípravě chybujeme. Jak správně vařit bramborové přílohy?

Vyhazujete zbytky? Chyba! Proměňte je na hnojivo

Sáčky z čase, bramborové slupky, slupky z banánů nebo kávový lógr. Co mají společného? Jsou výborným hnojivem pro vaši zahrádku nebo pro pokojové rostliny. Zjistěte, jak vyrobit přírodní hnojivo šetrné k životnímu prostředí i k peněžence.

Omega 3 a omega 6. Důležitá rovnice pro zdraví

Znáte poměr 4:1? Že jste o něm ještě neslyšeli? Právě toto číslo reprezentuje doporučované množství spotřeby omega-6 mastných kyselin a omega-3 mastných kyselin, které jsou nezbytné pro správné fungování srdce, cév ale i našeho mozku.

Jak na detox organizmu? K očistné kúře můžete přistoupit kdykoliv během roku

Detoxikační kúra vás zbaví únavy, smutku a zlepší vám pleť. Tělu byste ji měli dopřát alespoň dvakrát do roka, pročistíte játra a ledviny. Jaká pravidla platí pro detoxikační kúru?