Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Hroznový olej: Elixír zdraví a krásy

Hroznový olej je doslova naplněný všemi možnými zdraví prospěšnými látkami. Obsahuje antioxidanty, kyselinu linolovou a vysokou koncentraci vitamínu E. Hodí se jak k ošetření pleti, tak do kuchyně. Jeho pravidelným užíváním významně posílíte odolnost svého organismu vůči stárnutí i vůči mnoha nepříjemným nemocem. Vždy ale dbejte na to, abyste koupili olej kvalitní, za studena lisovaný, nejlépe v bio kvalitě.

21.1.2021

Kdo nese vinu za špatné spaní a čemu vděčíte za krásné sny? Co jíst navečer

Snídani sněz sám, o oběd se rozděl s přítelem, večeři dej nepříteli. Po páté hodině se nesmí jíst, pokud chcete zhubnout. Podobné mýty vdechly večeři punc něčeho zakázaného, nezdravého a škodlivého. Zapomeňte na mýty, večeře je důležitou součástí jídelníčku, a to i v případě, že držíte redukční dietu.

Chleba je boží dar, nesmí přijít na zmar

Nic nemá tak omamnou vůni, jako čerstvě upečený chléb. Ten zcela jistě patří do našeho jídelníčku, jen je třeba vybrat si správný druh. Jak chleba správně skladovat a jak zužitkovat starý chléb?

Potraviny, které vyčistí vaše ledviny

Zátěží pro ledviny jsou nevhodné potraviny, kosmetika, stres i negativní myšlení. Při špatné funkci ledvin se začnou odpadní látky hromadit v krvi a dochází k poškození vnitřních orgánů. Při péči o ledviny je důležitá prevence. Postarejte se o ně správnými potravinami.

7 důvodů proč by jáhly neměly chybět na vašem jídelníčku

Jáhly jsou asi jeden milimetr velké žluté kuličky, které se pomalu vytrácejí z našich jídelníčků. Ve středověku byla cena jáhlů velmi vysoká a vařilo se z nich pouze sváteční jídlo. V dnešní době je vystřídala rýže a brambory a objevují se většinou pouze ve zdravých receptech. Za standardní přílohu je bohužel již považovat nemůžeme.