Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Farfalle, orecchiette, penne, ravioli. Vyznáte se v těstovinách?

Farfalle, orecchiette, penne, ravioli. Vyznáte se v těstovinách?

Doba, kdy jsme si mohli vybrat mezi kolínky, špagetami a nudlemi do polévky je dávno pryč. Obchody jsou zaplněny stovkami druhů těstovin atraktivních tvarů a barev. Jaké druhy těstovin patří mezi nejoblíbenější a k jakým jídlům se hodí?

Kdy a jak začít s dětskými příkrmy?

Kdy a jak začít s dětskými příkrmy?

Pokud jste se před pár měsíci stala novopečenou maminkou, přichází už pomalu doba, kdy začnete řešit příkrmy. Jak na to, aby dětem chutnaly? Kdy přesně začít? A co dětem dát? Vše důležité se dozvíte v dnešním článku.

Barbora Uhlová
22.2.2021
Čím nakrmit mysl? Seznamte se s potravinami proti zapomínání

Čím nakrmit mysl? Seznamte se s potravinami proti zapomínání

O zdraví organizmu se náležitě staráme. Staráme se dostatečně i o správné fungování mozku? Jak je možné, že už po třicátém roce zapomínáme? Proč jsme nesoustředění a nervózní? Odpovědí je váš jídelníček. Seznamte se s potravinami, které vyživují mozek.

Mikrovlnná trouba k vaření, zavařování i sterilizaci

Mikrovlnná trouba k vaření, zavařování i sterilizaci

Mikrovlnná trouba slouží k rychlému ohřevu potravin, ale můžete ji využít při řadě dalších činností. Kdy vám mikrovlnka usnadní práci a co vše je možné uvnitř připravit?

Nejlepší recepty na zeleninové a klasické polévky z celé ČR

Nejlepší recepty na zeleninové a klasické polévky z celé ČR

Také jste jako malí slýchávali od rodičů nebo babičky při nedělním obědě větu „Polévka je grunt“ a museli ji dojíst i když to nebylo zrovna vaše oblíbené jídlo? Polévka byla dříve jídlem chudých a většinou se jednalo o jednoduché polévky z brambor či krup. Často to bylo také jediné jídlo, které rodina měla k dispozici i celý měsíc. Dnes už jsou recepty na polévky mnohem propracovanější a co rodina to jiná chuť.