Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Zázvorem proti vráskám, rýmě i cholesterolu

Zázvor máme spojený s čínskou a indickou kuchyní, velmi rychle se však zabydlel i jako přísada do omáček a polévek v české kuchyni. Kromě koření má využití jako účinný lék na celou řadu neduhů. Sáhněte po zázvoru častěji.

19.11.2020

Návrat do školy: Zdravé svačinky

Začátek školního roku je tu a spoustu rodičů tak opět trápí otázka Co dám dětem k svačině? Vyzkoušejte 5 tipů, které vám vystačí na celý týden, a jsou navíc zdravé a rychlé!

14.11.2020

Pálení žáhy netrápí jen těhotné. Co pomáhá?

Pálení žáhy je bolestivé a omezující. Někdy přichází nečekaně, jindy je naším společníkem často či po mnoho dní. Jak upravit denní režim a jaké potraviny pomáhají při pálení žáhy?

12.11.2020

Datle a fíky, vánoční políbení pro vaše zdraví

Datle a fíky máme většinou spojeny s vánočními svátky a bohatě prostřenou tabulí plnou cukroví a ovoce. Datle i fíky jsou však dostupné po celý rok, minimálně v sušené podobě. Mají blahodárný vliv na zdraví i dobrou náladu, dopřejte si je častěji.

Salátová okurka – výtečná zelenina pro zdraví, štíhlou linii a krásnou pleť

Osvěžující salát ke grilovanému masu s minimem kalorií? Okurkový salát nebo samotnou okurku je možné připravit na různé způsoby, úspěch předem zaručen! Kdo by totiž nemiloval salátovou okurku? A věřte, že po přečtení všech předností salátové okurky získá na oblibě i u těch, co ji příliš nemilovali. Má totiž minimum kalorií, obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, vyčistí tělo od toxinů a uklidní podrážděnou pleť. K tomu hydratuje tělo zevnitř i zvenčí, proto je ideální svačinou v horkých letních dnech!