Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Žlutá, červená, zelená, oranžová. To není duha, ale čočka. Poznejte ji

Jak často by měla být luštěnina na našem talíři? Alespoň třikrát týdně. Že to bude nuda? Rozhodně ne. Na výběr máte hned několik druhů čočky. Červená čočka nenadýmá, žlutá čočka se hodí k pokrmům indické kuchyně, francouzská čočka je delikátní a černá čočka je perfektní do salátů. Poznejte je všechny.

4 tipy, jak vyčistit myčku na nádobí

Jak je to dlouho, co jste naposledy čistili myčku? I když se může zdát, že by se vaše myčka měla čistit sama, tak opak je pravdou. V průběhu času se ve vaší myčce nádobí nahromadí kousky potravin, špíny a mýdlové pěny, což může mít za následek nepříjemný zápach, ale také méně kvalitní mytí, po kterém budou vaše talíře pokryté mastným filmem. Pokud vaše myčka nebude čistá, spotřebič nebude fungovat efektivně a spolehlivě, jako když jste si ho pořídili.

Kombucha, tibi krystaly, tibetská houba. Ztrácíte se? Vysvětlíme vám rozdíly ve zdravých nápojích

Pomocí kombuchy, tibi krystalů a tibetské houby připravíte kvašený nápoj různé chuti. Jedno však mají společné. Zdravý nápoj pomáhá imunitnímu systému při léčbě nejrůznějších neduhů. Jaké jsou mezi domácími kvašenými nápoji rozdíly?

22.12.2020

Banány a ananas, exotické pohlazení pro zdraví

Banán a ananas jsou natolik sladké a lahodné plody, že bychom si je dopřáli jen pro jejich skvostnou chuť. Co teprve až se seznámíte s tím, jak banán a ananas prospívá organizmu? Dejte si je každý den, a to i tehdy, když držíte redukční dietu.

15.12.2020

Správným jídlem k nižšímu krevnímu tlaku a nízkému cholesterolu

Vysoký krevní tlak a vysoký cholesterol stojí za řadou závažných onemocnění kardiovaskulárního systému. Zároveň zvyšují riziko úmrtí. Společné mají i to, že nebolí a dlouhou dobu máme tendenci jejich závažnost zlehčovat. Zakročte proti vysokému tlaku a cholesterolu včas správnými potravinami.

10.12.2020