Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Vše, co byste měli vědět o pórku a tipy pro jeho využití v kuchyni
Pórek neboli pór zahradní je cibulová zelenina, která jídlu dodá příjemnou štiplavou chuť. Navíc má také velmi blahodárné účinky pro náš organismus a v kuchyni se dá využít hned na několik způsobů. V článku poradíme, jak vybrat kvalitní pórek a proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku. Zjistíte také, jak ho pěstovat a na konci najdete 12 receptů na skvělá jídla s využitím pórku.
Vápník je nejvýznamnější minerál v dětské stravě
Drobný vzrůst a časté zubní kazy ukazují na nedostatečný příjem vápníku v dětské stravě. V dospělosti jsou takové děti ohroženy osteoporózou ale i paradentózou a poruchami srdečního rytmu. Které potraviny zařadit do dětského jídelníčku, abychom dětem zajistili dostatek vápníku?
Farfalle, orecchiette, penne, ravioli. Vyznáte se v těstovinách?
Doba, kdy jsme si mohli vybrat mezi kolínky, špagetami a nudlemi do polévky je dávno pryč. Obchody jsou zaplněny stovkami druhů těstovin atraktivních tvarů a barev. Jaké druhy těstovin patří mezi nejoblíbenější a k jakým jídlům se hodí?
Kdy a jak začít s dětskými příkrmy?
Pokud jste se před pár měsíci stala novopečenou maminkou, přichází už pomalu doba, kdy začnete řešit příkrmy. Jak na to, aby dětem chutnaly? Kdy přesně začít? A co dětem dát? Vše důležité se dozvíte v dnešním článku.
Čím nakrmit mysl? Seznamte se s potravinami proti zapomínání
O zdraví organizmu se náležitě staráme. Staráme se dostatečně i o správné fungování mozku? Jak je možné, že už po třicátém roce zapomínáme? Proč jsme nesoustředění a nervózní? Odpovědí je váš jídelníček. Seznamte se s potravinami, které vyživují mozek.