Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Vyhazujete zbytky? Chyba! Proměňte je na hnojivo
Sáčky z čase, bramborové slupky, slupky z banánů nebo kávový lógr. Co mají společného? Jsou výborným hnojivem pro vaši zahrádku nebo pro pokojové rostliny. Zjistěte, jak vyrobit přírodní hnojivo šetrné k životnímu prostředí i k peněžence.
Omega 3 a omega 6. Důležitá rovnice pro zdraví
Znáte poměr 4:1? Že jste o něm ještě neslyšeli? Právě toto číslo reprezentuje doporučované množství spotřeby omega-6 mastných kyselin a omega-3 mastných kyselin, které jsou nezbytné pro správné fungování srdce, cév ale i našeho mozku.
Jak na detox organizmu? K očistné kúře můžete přistoupit kdykoliv během roku
Detoxikační kúra vás zbaví únavy, smutku a zlepší vám pleť. Tělu byste ji měli dopřát alespoň dvakrát do roka, pročistíte játra a ledviny. Jaká pravidla platí pro detoxikační kúru?
Vše, co byste měli vědět o pórku a tipy pro jeho využití v kuchyni
Pórek neboli pór zahradní je cibulová zelenina, která jídlu dodá příjemnou štiplavou chuť. Navíc má také velmi blahodárné účinky pro náš organismus a v kuchyni se dá využít hned na několik způsobů. V článku poradíme, jak vybrat kvalitní pórek a proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku. Zjistíte také, jak ho pěstovat a na konci najdete 12 receptů na skvělá jídla s využitím pórku.
Vápník je nejvýznamnější minerál v dětské stravě
Drobný vzrůst a časté zubní kazy ukazují na nedostatečný příjem vápníku v dětské stravě. V dospělosti jsou takové děti ohroženy osteoporózou ale i paradentózou a poruchami srdečního rytmu. Které potraviny zařadit do dětského jídelníčku, abychom dětem zajistili dostatek vápníku?