Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Tradiční velikonoční pečení
Tradiční velikonoční pečivo, k němuž patří především beránek, jidáše a mazanec ve tvaru bochníku, se léty v mnoha rodinách rozšířilo o řadu dalších dobrot. Peče se drobné cukroví, podobně jako o vánocích, ale s tvary vajíček, oveček, zajíčků a dalších mláďátek symbolizujících jaro. Oblíbené jsou také malované perníčky a různě ochucené bábovky a jarní rolády. Cukroví a dortíky se často zdobí ovocem a pojídá s kopečky domácí šlehačky. Na Slovensku se například peče tvarožník.
Zdroj vápníku v potravinách
Vápník, latinsky Calcium, je nejvýznamnější prvek z řady kovů alkalických zemin, lehký, velmi reaktivní kov. Jako biogenní prvek je jedním ze základních stavebních kamenů buněk všech živých organizmů na této planetě.
Tibetská houba vylepší vaši imunitu i dobrou náladu
Toužíte zhubnout, posílit svou imunitu, vylepšit tělesnou i psychickou stránku svého já a navíc milujete kefír? Tibetská houba je tou nejlepší volbou, jak si užít pití zdravého kefíru na maximum. Možná jste už o ní pár řádků někdy četli, možná o ní slyšíte poprvé – dnes vám její kouzlo odhalíme!
Luštěniny a jejich vliv na naše zdraví
Mnoho lidí se luštěninám vyhýbá pouze z principu a to je velká škoda. S luštěninami lze být v gastronomii mnohem kreativnější, než si většina z nás myslí.
Milujete pizzu? Zajímavosti, které jste o ní nevěděli
Každý známe tuto slanou pochoutku, jejímž základem je rajčatová omáčka a sýr a spousta dalších surovin, na jaké si jen vzpomeneme. Pizza si u nás našla své místo a na každém rohu ve všech českých městech hrdě konkuruje tradičnímu párku v rohlíku. Ale kde se u nás vzala, jak dlouho si lidé na této placce pochutnávají a která má ve světě největší úspěch?