Dýňový krém s tymiánem
- Přidat foto
-
Reklama
Zdravá dýňová polévka, která neobsahuje mouku a díky tomu je lehce stravitelná. Její příprava není náročná a výsledek stojí za to.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme olej a opečeme cibuli nakrájenou na kostky, společně s česnekem na plátky a tymiánem.
2.
Mezi tím, co se nám to v hrnci restuje, si nakrájíme dýni hokaido na větší kostky (není potřeba dýni loupat).
3.
Přidáme dýni do hrnce, trochu opečeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme špetku chilli. Vaříme do změknutí.
4.
Až je dýně měkká, stáhneme hrnec z ohně a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do krému. Přidáme smetanu na šlehání a dochutíme solí, podle potřeby i tymiánem.
5.
Servírujeme s kysanou smetanou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
355.71 kcal |
Protein |
4.32 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.47 g
12.04 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.55 g
13.61 g
|
Reklama
Reklama