Polévka ze špagetové dýně s žitnými krutóny
- Přidat foto
-
Reklama
Polévka ze špagetové dýně má velmi jemnou chuť. Doplněná o další zeleninu chutná skvěle. Kdo má rád může přidat chilli a polévku udělat pikantnější.
Reklama
Ingredience
Žitné krutóny
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme olej. Vložíme na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli restujeme.
2.
Přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu společně s kousky brambor a kousky očištěné, oloupané dýně. Vše opečeme.
3.
Zalijeme vodou, vložíme opláchnuté celerové stonky a bujón. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme zhruba 25-30 minut.
4.
Poté polévku odstavíme z plotny. Tyčovým mixérem rozšleháme na hladký krém a přilijeme smetanu. Dochutíme provensálským kořením, solí a pepřem.
5.
Rozehřejeme si pánev, nalijeme olej a opečeme na kostičky nakrájený žitný chléb. Opečený chleba necháme vychladnout a posypeme sušeným česnekem. Můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 30 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
602.98 kcal |
Protein |
12.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
68.50 g
14.49 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.87 g
9.98 g
|
Reklama
Reklama