Dýňová krémová polévka s pohankou
Podzimní polévka plná zdraví. Rutin obsažený v pohance je výborný na cévy, tvaroh dodá dostatek bílkovin a dýně je bohatá na vitamin A.
Reklama
Postup přípravy
1.
Pohanku uvaříme v osolené vodě a na mírném plameni vaříme 20 minut.
2.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Dýni a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3.
V hrnci rozehřejme dvě lžíce másla, přidáme cibuli a česnek a osmažíme. Přidáme nakrájenou dýni a mrkev, krátce společně osmažíme a zalijeme vývarem.
4.
Osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni doměkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, dle chuti ještě dosolíme a okořeníme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.
5.
Polévku rozdělíme do talířů, přidáme uvařenou pohanku, tvaroh a posypeme nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
295.30 kcal |
Protein |
12.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.41 g
7.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.97 g
7.78 g
|
Reklama
Reklama