Smetanová dýňová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Smetanová dýňová polévka je velmi chutná a její příprava není nikterak složitá. Dýně Hokkaidó si u českých hospodyněk našla své místo v kuchyni, a kromě džemů či kompotů ji můžete také využít na výbornou polévku s pečivem, krutóny nebo opečenou bagetkou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme dýni. Oloupeme a vydlabeme z ní semínka.
2.
Do hrnce vložíme máslo a necháme rozehřát. Mezitím si nakrájíme najemno cibuli a přidáme k máslu.
3.
Jakmile je cibulka do zlatova, přidejte k ní nakrájené kousky dýně, tymián, pepř, sůl a lžičku pálivé papriky a nechte chvilku pozvolna opékat.
4.
Cca po 10 minutách zalijte vývarem a nechte vařit až je dýně měkká. Tedy asi 15-20 min.
5.
Poté rozmixujte směs ručním mixérem, a nakonec přilejte smetanu. V případě potřeby ještě dochuťte solí či pepřem a je hotovo.
6.
Dýňovou polévku podáváme s pečivem nebo opečenou houskou či krutóny.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
223.00 kcal |
Protein |
4.41 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.36 g
14.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.56 g
8.51 g
|
Reklama
Reklama