Dýňový krém s kari
- Přidat foto
-
Reklama
Dýňový krém se obvykle vaří z dýně Hokaido. Vyrobit si ho můžete i z máslové dýně, k té se ale hodí jiné ingredience. Na dýňový krém podle našeho receptu proto použijte dýni Hokaido. Tato dýně je velmi zdravá, obsahuje spoustu vitamínů, vlákninu a také pro tělo důležité minerály. Je krásně oranžová, takže láká už pohledem na ni. Chuťově je nasládlá, ale díky koření a zázvoru dostane tato polévka příjemnou pikantní chuť. A také díky ní posílíte imunitu.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Nejdříve připravíme dýni. Tu vydlabeme a rozdělíme na několik malých částí. Dýni Hokaido není třeba loupat.
2.
Poté orestujeme cibulku. Cibuli nakrájíme najemno, na pánev dáme několik lžic másla a na mírném ohni opékáme cibuli do zlatova. K orestované cibulce přidáme kousky dýně a opékáme.
3.
Po chvíli odstavíme a cibuli i dýni přendáme do hrnce a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Vaříme asi 30-45 minut.
4.
Těsně před koncem vaření - asi 5 minut - přidáme do polévky česnek, plátky zázvoru a kari koření. Do polévky také vymačkáme šťávu z celého pomeranče. Můžeme přidat i trochu dužiny.
5.
Poté polévku odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
6.
Hotovou polévku podáváme s opraženými dýňovými semínky a s dýňovým olejem. Pokud máte rádi mléčné výrobky, můžete také dozdobit zakysanou smetanou. Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 30 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
216.57 kcal |
Protein |
4.91 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.56 g
14.76 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.06 g
6.03 g
|
Reklama
Reklama