Dýňový krém s kari

Dýňový krém se obvykle vaří z dýně Hokaido. Vyrobit si ho můžete i z máslové dýně, k té se ale hodí jiné ingredience. Na dýňový krém podle našeho receptu proto použijte dýni Hokaido. Tato dýně je velmi zdravá, obsahuje spoustu vitamínů, vlákninu a také pro tělo důležité minerály. Je krásně oranžová, takže láká už pohledem na ni. Chuťově je nasládlá, ale díky koření a zázvoru dostane tato polévka příjemnou pikantní chuť. A také díky ní posílíte imunitu.

Reklama

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdříve připravíme dýni. Tu vydlabeme a rozdělíme na několik malých částí. Dýni Hokaido není třeba loupat.
2.
Poté orestujeme cibulku. Cibuli nakrájíme najemno, na pánev dáme několik lžic másla a na mírném ohni opékáme cibuli do zlatova. K orestované cibulce přidáme kousky dýně a opékáme.
3.
Po chvíli odstavíme a cibuli i dýni přendáme do hrnce a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Vaříme asi 30-45 minut.
4.
Těsně před koncem vaření - asi 5 minut - přidáme do polévky česnek, plátky zázvoru a kari koření. Do polévky také vymačkáme šťávu z celého pomeranče. Můžeme přidat i trochu dužiny.
5.
Poté polévku odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
6.
Hotovou polévku podáváme s opraženými dýňovými semínky a s dýňovým olejem. Pokud máte rádi mléčné výrobky, můžete také dozdobit zakysanou smetanou. Dobrou chuť!

Od: Barbora, 9.10.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
216.57 kcal
Protein
4.91 g
Sacharidy
z toho cukr
17.56 g
14.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.06 g
6.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama