Dýňovo-mrkvový krém
- Přidat foto
-
Reklama
Dýňovo-mrkvový krém je skvělá polévka, která v sobě spojuje sladkost mrkve a dýně s jemnými tóny zázvoru a papriky. Je nejen chutná, ale i zdravá a výživná, díky čemuž se hodí jako lehký oběd nebo večeře. Navíc její příprava je rychlá a jednoduchá.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dýni omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2.
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme je do zlatova. Poté přidáme mrkev a dýni, zlehka osmahneme, aby se zelenina trochu opekla a zvýraznila chuť.
3.
Přisypeme zázvor a mletou papriku. Promícháme, aby se koření dobře rozprostřelo, a necháme chvíli restovat.
4.
Zalijeme zeleninu vývarem a přivedeme k varu. Necháme vařit asi 20–25 minut, dokud zelenina nezměkne.
5.
Když je zelenina měkká, stáhneme hrnec z ohně a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme do hladkého krému. Pokud je polévka příliš hustá, můžeme přidat ještě trochu vody nebo vývaru.
6.
Přidáme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti. Pokud chceme krém ještě jemnější, můžeme ho znovu krátce promixovat.
7.
Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami, posypané dýňovými semínky nebo s libovolnými krutonky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 25 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
203.70 kcal |
Protein |
4.59 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.57 g
14.79 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.61 g
4.48 g
|
Reklama
Reklama