Dýňovo-mrkvový krém

Dýňovo-mrkvový krém je skvělá polévka, která v sobě spojuje sladkost mrkve a dýně s jemnými tóny zázvoru a papriky. Je nejen chutná, ale i zdravá a výživná, díky čemuž se hodí jako lehký oběd nebo večeře. Navíc její příprava je rychlá a jednoduchá.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2.
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme je do zlatova. Poté přidáme mrkev a dýni, zlehka osmahneme, aby se zelenina trochu opekla a zvýraznila chuť.
3.
Přisypeme zázvor a mletou papriku. Promícháme, aby se koření dobře rozprostřelo, a necháme chvíli restovat.
4.
Zalijeme zeleninu vývarem a přivedeme k varu. Necháme vařit asi 20–25 minut, dokud zelenina nezměkne.
5.
Když je zelenina měkká, stáhneme hrnec z ohně a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme do hladkého krému. Pokud je polévka příliš hustá, můžeme přidat ještě trochu vody nebo vývaru.
6.
Přidáme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti. Pokud chceme krém ještě jemnější, můžeme ho znovu krátce promixovat.
7.
Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami, posypané dýňovými semínky nebo s libovolnými krutonky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 19.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
203.70 kcal
Protein
4.59 g
Sacharidy
z toho cukr
19.57 g
14.79 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.61 g
4.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama