Řepný burger nejen pro vegetariány
- Přidat foto
-
Reklama
Řepa patří k nejčastějším alternativám hovězího masa. Děla se z ní carpaccio, guláš i buger. Řepný burger ale ocení nejen vegetariáni. Když jej dobře ochutíte, možná ani nepoznáte rozdíl. Je prostě skvělý a navíc zdravý. Připravte si ho doma.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Řepu nejdříve uvařte, poté ji oloupejte a nastrouhejte najemno
2.
K nastrouhané řepě přidejte strouhanku, vejce, čerstvé bylinky, sůl, pepř, worcester a pokud je třeba i trochu vody.
3.
Směs dobře promíchejte a až se vše spojí, tvarujte placičky.
4.
Na pánvi rozpalte olej a smažte na něm placičky z obou stran.
5.
Housky rozkrojte a potřete je z jedné půlky hořčicí a z druhé kečupem.
6.
Naskládejte na sebe salát, plátky rajčete, sýr, na plátky nakrájené okurky a placičky z řepy.
7.
Hotový hamburger dejte ohřát do trouby, ať se sýr uvnitř rozpustí a můžete podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 38 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
765.27 kcal |
Protein |
26.88 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
107.84 g
22.50 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.97 g
6.59 g
|
Reklama
Reklama