Burger s avokádem
- Přidat foto
-
Reklama
Burger se dělá většinou z hovězího masa, u nás doma používám raději vepřové maso, které kromě bulky doplním o avokádovou pomazánku.
Reklama
Ingredience
avokádová pomazánka
Postup přípravy
1.
Mleté maso si ochutíme, solí, pepřem, dijonskou hořčicí a worcestrovou omáčkou. Promícháme a necháme odležet.
2.
V grilu si opečeme bulky na hamburgery jen z venkovní strany. Po upečení vyndáme a dáme do grilu plátky slaniny. Nechám vyškvařit do křupava.
3.
Z mletého masa si vytvarujeme karbanátky a pečeme v grilu. Mezi tím než se ugrilujou si nachystáme avokádovou pomazánku.
4.
Rozkrojíme dobře zralé avokádo, vytáhneme pecku, vydlabeme vnitřek a vidličkou dobře rozmělníme na jemno. Přidáme cibulku, sůl, pepř, prolisovaný česnek a citronovou šťávu.
5.
Teď už můžeme vrstvit hamburgr. Spodní bulku natřeme avokádovou pomazánkou, položíme ugrilované maso, můžeme i plátek sýru, opečenou slaninu, cibuli na kolečka a přikryjeme bulkou namazanou hořčicí a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 10 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 66 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,037.70 kcal |
Protein |
34.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
56.54 g
8.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
72.22 g
19.10 g
|
Reklama
Reklama