Fazolový burger

Burger připravený z luštěninové směsi má minimum tuku a je hezky šťavnatý. Pro pikantní chuť můžete přidat špetku chilli. Je lepší opéci jej na troše oleje na pánvi, určitě jej nepečte na suchu na grilu.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole přes noc namočíme do studené vody. Vodu vyměníme a se solí uvaříme fazole do změknutí. Pro lepší chuť můžete namísto soli přidat kostku bujónu. Uvařené fazole slijeme.
2.
V misce je promícháme s prolisovaným česnekem, kořením, ovesnými vločkami, vejcem a protlakem. Vše promixujeme tyčovým mixérem na pastu.
3.
V dlaních tvarujeme placky (směs lepí) a ty obalujeme ve větším množství strouhanky. Placky dáme na prkýnko vedle sebe a dáme vychladit do lednice na alespoň 5 hodin. Nebudou se při smažení rozpadat.
4.
Smažíme na oleji z obou stran.
5.
Podáváme s rozpečenou houskou, majonézou, kečupem, hořčicí a plátky sterilované okurky. Přidáme i salát, na kolečka nakrájenou červenou cibuli a na plátky nakrájená cherry rajčata.

Od: Ráďa 78, 28.1.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
24 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
126.09 kcal
Protein
6.20 g
Sacharidy
z toho cukr
14.21 g
2.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.71 g
0.67 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama