Fazolový burger

Burger připravený z luštěninové směsi má minimum tuku a je hezky šťavnatý. Pro pikantní chuť můžete přidat špetku chilli. Je lepší opéci jej na troše oleje na pánvi, určitě jej nepečte na suchu na grilu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole přes noc namočíme do studené vody. Vodu vyměníme a se solí uvaříme fazole do změknutí. Pro lepší chuť můžete namísto soli přidat kostku bujónu. Uvařené fazole slijeme.
2.
V misce je promícháme s prolisovaným česnekem, kořením, ovesnými vločkami, vejcem a protlakem. Vše promixujeme tyčovým mixérem na pastu.
3.
V dlaních tvarujeme placky (směs lepí) a ty obalujeme ve větším množství strouhanky. Placky dáme na prkýnko vedle sebe a dáme vychladit do lednice na alespoň 5 hodin. Nebudou se při smažení rozpadat.
4.
Smažíme na oleji z obou stran.
5.
Podáváme s rozpečenou houskou, majonézou, kečupem, hořčicí a plátky sterilované okurky. Přidáme i salát, na kolečka nakrájenou červenou cibuli a na plátky nakrájená cherry rajčata.

Od: Ráďa 78, 28.1.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
24 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
126.09 kcal
Protein
6.20 g
Sacharidy
z toho cukr
14.21 g
2.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.71 g
0.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama