Fazolový burger
- Přidat foto
-
Reklama
Burger připravený z luštěninové směsi má minimum tuku a je hezky šťavnatý. Pro pikantní chuť můžete přidat špetku chilli. Je lepší opéci jej na troše oleje na pánvi, určitě jej nepečte na suchu na grilu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazole přes noc namočíme do studené vody. Vodu vyměníme a se solí uvaříme fazole do změknutí. Pro lepší chuť můžete namísto soli přidat kostku bujónu. Uvařené fazole slijeme.
2.
V misce je promícháme s prolisovaným česnekem, kořením, ovesnými vločkami, vejcem a protlakem. Vše promixujeme tyčovým mixérem na pastu.
3.
V dlaních tvarujeme placky (směs lepí) a ty obalujeme ve větším množství strouhanky. Placky dáme na prkýnko vedle sebe a dáme vychladit do lednice na alespoň 5 hodin. Nebudou se při smažení rozpadat.
4.
Smažíme na oleji z obou stran.
5.
Podáváme s rozpečenou houskou, majonézou, kečupem, hořčicí a plátky sterilované okurky. Přidáme i salát, na kolečka nakrájenou červenou cibuli a na plátky nakrájená cherry rajčata.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 24 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
126.09 kcal |
Protein |
6.20 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.21 g
2.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.71 g
0.67 g
|
Reklama
Reklama