Špenátová polévka s bešamelem a bulgurem
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná špenátová polévka, která je krásně hladká, voňavá a sytá. Bulgur můžete vařit i v polévce, ale je lepší, vařit jej odděleně, protože zkrátíte dobu varu špenátu a nebude ztrácet cenné vitamíny.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve dáme vařit bulgur a hotový necháme pod poklicí.
2.
Poté rozehřejeme máslo a zpěníme mouku. Promícháme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu, základ bude spíše hustý. Přidáme vodu.
3.
Důkladně promícháme, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem.
4.
Vmícháme špenát a povaříme krátce. Nakonec vmícháme hotový bulgur.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 15 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
142.43 kcal |
Protein |
4.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.75 g
3.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.00 g
4.51 g
|
Reklama
Reklama