Špenátový krém se slaninou
- Přidat foto
-
Reklama
Špenátový krém se slaninou, krutonky a parmazánem je výživná a lahodná polévka, která spojuje jemnou chuť špenátu s výraznými doplňky. Krémová konzistence, křupavá slanina a bohatý parmazán dělají z tohoto pokrmu ideální volbu pro lehký oběd nebo večeři.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čerstvý špenát opláchneme a osušíme. Pokud používáme mražený, necháme ho předem rozmrazit.
2.
V hrnci rozehřejeme máslo nebo olivový olej. Přidáme nasekaný česnek a krátce ho orestujeme, aby se rozvoněl (pozor, aby nezhnědl).
3.
Do hrnce přidáme špenát, osolíme, opepříme a zalijeme asi 500 ml vody. Vaříme 5–7 minut, dokud špenát nezměkne.
4.
K povařenému špenátu přidáme smetanu a tavený sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí a směs se spojí.
5.
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému. Podle potřeby upravíme hustotu přidáním vody nebo vývaru.
6.
Na pánvi orestujeme slaninu dozlatova a křupava.
7.
Špenátový krém nalijeme do misek, posypeme křupavou slaninou, krutonky a strouhaným parmazánem. Podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 15 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
382.79 kcal |
Protein |
11.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.54 g
3.18 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.12 g
15.77 g
|
Reklama
Reklama