Špenátový krém se slaninou

Špenátový krém se slaninou, krutonky a parmazánem je výživná a lahodná polévka, která spojuje jemnou chuť špenátu s výraznými doplňky. Krémová konzistence, křupavá slanina a bohatý parmazán dělají z tohoto pokrmu ideální volbu pro lehký oběd nebo večeři.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čerstvý špenát opláchneme a osušíme. Pokud používáme mražený, necháme ho předem rozmrazit.
2.
V hrnci rozehřejeme máslo nebo olivový olej. Přidáme nasekaný česnek a krátce ho orestujeme, aby se rozvoněl (pozor, aby nezhnědl).
3.
Do hrnce přidáme špenát, osolíme, opepříme a zalijeme asi 500 ml vody. Vaříme 5–7 minut, dokud špenát nezměkne.
4.
K povařenému špenátu přidáme smetanu a tavený sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí a směs se spojí.
5.
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému. Podle potřeby upravíme hustotu přidáním vody nebo vývaru.
6.
Na pánvi orestujeme slaninu dozlatova a křupava.
7.
Špenátový krém nalijeme do misek, posypeme křupavou slaninou, krutonky a strouhaným parmazánem. Podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 3.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
382.79 kcal
Protein
11.90 g
Sacharidy
z toho cukr
13.54 g
3.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.12 g
15.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama