České buchty s mákem
- Přidat foto
-
Reklama
Tradiční české buchty jsou výbornou svačinkou. Nejlépe chutnají čerstvé a ještě teplé. Základem úspěchu je dlouhé kynutí a krátké pečení. Buchty cukrujte až před podáváním jinak rychle tvrdnou.
Reklama
Ingredience
Náplň
Postup přípravy
1.
Pro české buchty můžete použít čerstvé i sušené droždí. Také ze sušeného droždí je dobré připravit kvásek, ačkoliv to není nutné. Smícháme vlažné mléko se lžící cukru a dvěma lžícemi mouky. Rozšleháme s droždím a necháme 10 minut v pokojové teplotě.
2.
Do robotu na hnětení dáme mouku s cukrem a necháme chvíli prohazovat. Máslo necháme změknout.
3.
Do mouky přidáme cukr, vejce, kvásek a změklé máslo. Vše necháme promísit, nechejte v robotu minimálně 15 minut na hnětení. Těsto nebude lepit. Můžete přisypat mouku, záleží na velikosti vajec a kvalitě másla.
4.
Hotové dejte na hodinu kynout. Po vykynutí promíchejte vařechou a dejte kynout na další hodinu.
5.
Velký zavírací pekáč si vymažeme máslem a připravíme náplň. Mletý mák smícháme s cukrem a mlékem v kastrůlku. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 15 minut.
6.
Těsto rozválíme a můžeme buchty buď vykrajovat velkou sklenicí nebo jen tvarovat ručně.
7.
Do každé buchty zabalíme náplň a skládáme na pekáč. Uzavřeme v pekáči a necháme 20 minut kynout.
8.
Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 25 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
208.45 kcal |
Protein |
5.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.86 g
6.75 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.36 g
3.50 g
|
Reklama
Reklama