Těstoviny s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a burrata
- Přidat foto
-
Reklama
Těstoviny s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a burattou jsou klasikou italské kuchyně, která v sobě spojuje jednoduchost přípravy s bohatou chutí. Tento recept je ideální především pro letní večery, kdy chcete na stůl kouzlit něco lehkého, ale zároveň chutného.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na středně silném ohni zahřejeme v hluboké pánvi olivový olej. Přidáme nasekaný česnek a restujeme krátce, aby se nezbarvil, jen dokud nezačne vonět.
2.
Přidáme rajčata, sůl, pepř a cukr. Necháme vařit na mírném ohni asi 10 – 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Průběžně promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a odstavíme z ohně.
3.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a přidáme těstoviny. Vaříme dle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Uvařené těstoviny scedíme.
4.
Těstoviny naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou, posypeme lístky čerstvé bazalky a navrch přidáme burratu. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 25 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
902.88 kcal |
Protein |
36.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
103.35 g
10.56 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.40 g
17.66 g
|
Reklama
Reklama