Topinky s pečenou zeleninou

Topinky s pečenou zeleninou jsou skvělou volbou pro rychlou a chuťově výraznou večeři nebo lehký oběd. Kombinace pečené zeleniny, čerstvé bazalky a slaniny dodá jídlu výraznou chuť, kterou skvěle doplní sýry. Dobrou chuť!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nahrubo nakrájíme cibuli a orestujeme ji na troše olivového oleje. Přidáme na plátky nakrájený česnek a rajčatový protlak. Směs chvíli restujeme, aby se rozvoněla.
2.
Přidáme nastrouhanou cuketu a nahrubo nakrájená rajčata. Zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme podle chuti.
3.
Směs přendáme do pekáče a pečeme odkryté v troubě na 180 °C po dobu cca 40 minut. Občas promícháme. Pokud máte po ruce další zeleninové konzervy, klidně je do směsi přidejte.
4.
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a opečeme nasucho na pánvi, dokud není křupavá. Vyjmeme ji stranou. Na výpeku opečeme plátky chleba dozlatova.
5.
Na opečený chleba navrstvíme zeleninovou směs, posypeme nastrouhaným parmezánem a poklademe mozzarellou. Přidáme opečenou slaninu a dozdobíme lístky čerstvé bazalky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 21.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
281.99 kcal
Protein
13.97 g
Sacharidy
z toho cukr
25.01 g
7.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.75 g
4.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama