Topinky s pečenou zeleninou
- Přidat foto
-
Reklama
Topinky s pečenou zeleninou jsou skvělou volbou pro rychlou a chuťově výraznou večeři nebo lehký oběd. Kombinace pečené zeleniny, čerstvé bazalky a slaniny dodá jídlu výraznou chuť, kterou skvěle doplní sýry. Dobrou chuť!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nahrubo nakrájíme cibuli a orestujeme ji na troše olivového oleje. Přidáme na plátky nakrájený česnek a rajčatový protlak. Směs chvíli restujeme, aby se rozvoněla.
2.
Přidáme nastrouhanou cuketu a nahrubo nakrájená rajčata. Zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme podle chuti.
3.
Směs přendáme do pekáče a pečeme odkryté v troubě na 180 °C po dobu cca 40 minut. Občas promícháme. Pokud máte po ruce další zeleninové konzervy, klidně je do směsi přidejte.
4.
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a opečeme nasucho na pánvi, dokud není křupavá. Vyjmeme ji stranou. Na výpeku opečeme plátky chleba dozlatova.
5.
Na opečený chleba navrstvíme zeleninovou směs, posypeme nastrouhaným parmezánem a poklademe mozzarellou. Přidáme opečenou slaninu a dozdobíme lístky čerstvé bazalky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 24 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
281.99 kcal |
Protein |
13.97 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.01 g
7.06 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.75 g
4.94 g
|
Reklama
Reklama