Celerová polévka s pečeným česnekem

Tato jemná celerová polévka s pečeným česnekem je ideálním pokrmem pro chladné dny. Kombinace sladké chuti celeru a intenzivní vůně a chuti pečeného česneku dodává polévce nezaměnitelné kouzlo.

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Česnek zabalíme do alobalu, zakápneme olivovým olejem a pečeme přibližně 30-40 minut, dokud nebude měkký.
2.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli, dokud nezměkne. Přidáme celer a brambory, krátce orestujeme.
3.
Přidáme upečený česnek, který předtím oloupeme, a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme, dokud není zelenina měkká (asi 25-30 minut).
4.
Polévku rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Pro zjemnění můžeme přidat máslo.
5.
Podáváme teplé s krutony a pažitkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 3.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 20 min příprava
35 min vaření
55 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
260.71 kcal
Protein
5.93 g
Sacharidy
z toho cukr
33.79 g
5.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.26 g
6.09 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama