Celerová polévka s pečeným česnekem
Tato jemná celerová polévka s pečeným česnekem je ideálním pokrmem pro chladné dny. Kombinace sladké chuti celeru a intenzivní vůně a chuti pečeného česneku dodává polévce nezaměnitelné kouzlo.
Reklama
Postup přípravy
1.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Česnek zabalíme do alobalu, zakápneme olivovým olejem a pečeme přibližně 30-40 minut, dokud nebude měkký.
2.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli, dokud nezměkne. Přidáme celer a brambory, krátce orestujeme.
3.
Přidáme upečený česnek, který předtím oloupeme, a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme, dokud není zelenina měkká (asi 25-30 minut).
4.
Polévku rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Pro zjemnění můžeme přidat máslo.
5.
Podáváme teplé s krutony a pažitkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
20 min příprava 35 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
260.71 kcal |
Protein |
5.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
33.79 g
5.73 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.26 g
6.09 g
|
Reklama
Reklama