New York cheesecake

Recept na klasický New York cheesecake. Dort je velice jemný kvůli přidané smetaně a krémovému sýru. Pro svěžejší chuť můžete zkusit přidat šťávu a kůru z citronu.

Reklama

Ingredience

Na korpus

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
2.
Do igelitového sáčku dejte sušenky a válečkem rozdrťte. Případně je můžete rozsekat v kuchyňském robotu.
3.
Rozpusťte máslo a přidejte rozdrcené sušenky. Dobře promíchejte. Směsí naplňte dno dortové formy a umačkejte.
4.
Pečte v troubě přibližně 10 minut, poté vyndejte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte náplň a snižte teplotu trouby na 160°C.
5.
Ve větší míse, příp. kuchyňském robotu, smíchejte sýr a cukr. Poté přidejte smetanu a mouku a dobře promíchejte. Do vzniklé hmoty přidávejte po jednom vejce (a žloutek) a vanilkový extrakt, pokaždé dobře promíchejte.
6.
Hmotu rovnoměrně rozprostřete na korpus v dortové formě a pečte 45 minut. Dort by měl být na povrchu stále krémový se zlatým nádechem na krajích. V průběhu pečení troubu neotevírejte, aby dort nepopraskal.
7.
Až bude dort upečený, vypněte troubu, jen trošičku ji pootevřete a nechte jej vychladnout v troubě. Zabrání to popraskání dortu.
8.
Až trouba vychladne, můžete dort vyndat a nechat úplně vychladnout v lednici přes noc.

Od: BunTom, 1.12.2018

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
488.81 kcal
Protein
7.46 g
Sacharidy
z toho cukr
31.48 g
22.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
37.63 g
21.88 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama