New York cheesecake
- Přidat foto
-
Reklama
Recept na klasický New York cheesecake. Dort je velice jemný kvůli přidané smetaně a krémovému sýru. Pro svěžejší chuť můžete zkusit přidat šťávu a kůru z citronu.
Reklama
Ingredience
Na korpus
Postup přípravy
1.
Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
2.
Do igelitového sáčku dejte sušenky a válečkem rozdrťte. Případně je můžete rozsekat v kuchyňském robotu.
3.
Rozpusťte máslo a přidejte rozdrcené sušenky. Dobře promíchejte. Směsí naplňte dno dortové formy a umačkejte.
4.
Pečte v troubě přibližně 10 minut, poté vyndejte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte náplň a snižte teplotu trouby na 160°C.
5.
Ve větší míse, příp. kuchyňském robotu, smíchejte sýr a cukr. Poté přidejte smetanu a mouku a dobře promíchejte. Do vzniklé hmoty přidávejte po jednom vejce (a žloutek) a vanilkový extrakt, pokaždé dobře promíchejte.
6.
Hmotu rovnoměrně rozprostřete na korpus v dortové formě a pečte 45 minut. Dort by měl být na povrchu stále krémový se zlatým nádechem na krajích. V průběhu pečení troubu neotevírejte, aby dort nepopraskal.
7.
Až bude dort upečený, vypněte troubu, jen trošičku ji pootevřete a nechte jej vychladnout v troubě. Zabrání to popraskání dortu.
8.
Až trouba vychladne, můžete dort vyndat a nechat úplně vychladnout v lednici přes noc.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
488.81 kcal |
Protein |
7.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.48 g
22.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
37.63 g
21.88 g
|
Reklama
Reklama