Hokaido cheesecake dort

Krásně vybarvený a chuťově dokonalý dort, co nepotřebuje složité zdobení. Je nutné nechat jej odležet do druhého dne, ale čekání se vyplatí. Nejlepší čas pro přípravu je navečer.

Reklama

Ingredience

Korpus

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni oškrábeme a nakrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a necháme zcela vychladnout.
2.
Připravíme si korpus. V mixéru si nastrouháme sušenky a piškoty. Směs v míse propracujeme rukou s máslem. Musí vám jít vytvořit jedna velká koule.
3.
Vymažeme máslem velkou dortovou formu, spodek vyložíme pečícím papírem.
4.
Korpus umačkáme dlaní na dno. Opravdu hodně mačkejte.
5.
Dejte do lednice.
6.
Připravíme krém. Do mísy dáme změklou dýni a prošleháme ji tyčovým mixérem na pyré.
7.
Vezmeme metličkový mixér a šleháme spolu s tvarohem, smetanou, cukrem, skořicí, medem a vanilkovým cukrem. Nakonec postupně přidáme vajíčka. Do husté směsi vlijeme trochu mléka, směs musí být hustá, ale musí jít nalít na korpus.
8.
Zašlehanou směs nalejeme na korpus. Necháme v pokojové teplotě a rozehřejeme troubu na 200 stupňů.
9.
Vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 110 stupňů a pečeme dalších 20 minut. Pak vypneme troubu a do dvířek dáme vařechu. Při pootevřených dvířkách necháme v troubě vychladnout.
10.
Ráno přikryjeme alobalem a necháme alespoň 6 hodin v lednici. Poté dozdobíme.

Od: Iva V, 17.9.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
24 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
297.26 kcal
Protein
6.24 g
Sacharidy
z toho cukr
35.63 g
29.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.59 g
7.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama