Klasický cheesecake
- Přidat foto
-
Reklama
Vítejte ve světě klasického cheesecaku - lahodného dezertu s křehkým sušenkovým dnem a bohatým tvarohovým krémem, osvěženým vanilkou a citronovou kůrou. Dejte se do pečení tohoto vynikajícího dortu a potěšte své chuťové buňky!
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Postup přípravy
1.
Předehřejeme si troubu na 160°C.
2.
Těsto: Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, můžeme je také dát do uzavíratelného igelitového sáčku a rozdrtit válečkem. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, dokud nezískáme konzistenci vlhkého písku.
3.
Na dno dortové formy (průměr kolem 23 cm) dáme papírový dortový ubrus nebo ho vyložíme pečicím papírem. Přidáme připravenou směs sušenek a másla a dobře ji rozetřeme po dně formy. Ujistíme se, že je těsto pevně přitlačeno.
4.
Náplň: V mixéru nebo ručním mixérem promícháme tvaroh (nebo ricottu/krémový sýr) se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Přidáváme vejce postupně, jedno po druhém, a mícháme, dokud nezískáme hladkou a krémovou směs.
5.
Náplň nalijeme na připravené těsto ve formě a vyrovnáme povrch.
6.
Cheesecake pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 60-70 minut nebo dokud nebude střed dortu pevný, ale stále jemně třesoucí. Po upečení vypneme troubu, necháme cheesecake v ní ještě asi 1 hodinu, poté ho vyndáme a necháme ho zcela vychladnout při pokojové teplotě.
7.
Nakonec dáme cheesecake do lednice na minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc), aby byl krém ještě lépe zpevněný a chutnal skvěle.
8.
Před podáváním můžeme cheesecake ozdobit čerstvým ovocem, ovocným džemem nebo rozpuštěnou čokoládou, podle svého vkusu. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod 10 min vaření 1 hod 40 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
393.73 kcal |
Protein |
10.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.18 g
29.59 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.45 g
13.54 g
|
Reklama
Reklama