Cheesecake s čerstvým ovocem

Cheesecake s čerstvým ovocem je velmi osvěžující, lehký dezert, který se skvěle hodí do parného léta. Podáváme vychlazený.

Reklama

Ingredience

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Sušenky si vložíme do mixéru a rozdrtíme.
2.
K sušenkám postupně zapracujeme změklé máslo a vytvoříme základ na korpus.
3.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a hmotu do ní pořádně upěchujeme. Můžeme si pomoct třeba sklenicí s rovným dnem, kterou to umačkáme.
4.
Korpus vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 10-15 minut. Poté necháme vychladnout.
5.
Do robotové mísy si vložíme mascarpone společně s cukrem a mlékem. Krátce prošleháme.
6.
Do krému přidáme 1 vejce, krátce prošleháme a poté přidáme druhé vejce a znova promícháme. Na závěr přidáme vanilkový extrakt.
7.
Krém nalijeme na korpus, rozetřeme na stejnoměrnou vrstvu a vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme 1 hodinu. Při pečení vložíme do trouby menší hrnec s vodou, aby se nám během pečení tvořila pára.
8.
Po upečení ho necháme vychladnout, odstraníme formu a ozdobíme čerstvým ovocem. Vložíme do lednice a necháme vychladit.

Od: Petuler, 16.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
443.89 kcal
Protein
6.44 g
Sacharidy
z toho cukr
26.74 g
16.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.63 g
22.94 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama