Cheesecake s čerstvým ovocem
Cheesecake s čerstvým ovocem je velmi osvěžující, lehký dezert, který se skvěle hodí do parného léta. Podáváme vychlazený.
Reklama
Postup přípravy
1.
Sušenky si vložíme do mixéru a rozdrtíme.
2.
K sušenkám postupně zapracujeme změklé máslo a vytvoříme základ na korpus.
3.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a hmotu do ní pořádně upěchujeme. Můžeme si pomoct třeba sklenicí s rovným dnem, kterou to umačkáme.
4.
Korpus vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 10-15 minut. Poté necháme vychladnout.
5.
Do robotové mísy si vložíme mascarpone společně s cukrem a mlékem. Krátce prošleháme.
6.
Do krému přidáme 1 vejce, krátce prošleháme a poté přidáme druhé vejce a znova promícháme. Na závěr přidáme vanilkový extrakt.
7.
Krém nalijeme na korpus, rozetřeme na stejnoměrnou vrstvu a vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme 1 hodinu. Při pečení vložíme do trouby menší hrnec s vodou, aby se nám během pečení tvořila pára.
8.
Po upečení ho necháme vychladnout, odstraníme formu a ozdobíme čerstvým ovocem. Vložíme do lednice a necháme vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
443.89 kcal |
Protein |
6.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.74 g
16.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
34.63 g
22.94 g
|
Reklama
Reklama