Tmavý cheesecake

Oblíbený cheesecake má mnoho podob, barev a příchutí. A všechny jsou skvělé. Výborný je i ten na tmavém sušenkovém podkladu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Sušenky rozdrtíme na sypkou směs. Měla jsem doma pečené a použila jsem na drcení robot. Smícháme s rumem a změklým máslem. Rukou promačkáme a dobře promícháme. Vznikne kompaktní směs.
2.
Malou dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Utlačíme dlaní směs na dno dortové formy a dáme do lednice.
3.
Připravíme náplň. Mixérem smícháme tvaroh, smetanu, cukry a citrónovou šťávu. Nakonec zašleháme vejce.
4.
Zapneme troubu na 200 stupňů a podklad vytáhneme z lednice. Vlijeme krém a necháme ve formě v pokojové teplotě, než se trouba rozehřeje.
5.
Vložíme do trouby a pečeme 12 minut. Poté snížíme teplotu na 115 stupňů a pečeme dalších 25 minut.
6.
Pak vypneme troubu, velmi mírně otevřeme dvířka a necháme vychladnout. Mezi dvířka dávám malou zarážku, aby vznikla mírná mezera.
7.
Nechte chladnout alespoň 3 hodiny, ale můžete nechat i přes noc. Poté dejte dort vychladit do lednice.
8.
Před podáváním můžete ozdobit kakaem, strouhanou čokoládou nebo ušlehanou šlehačkou.

Od: Iva V, 28.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
12 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
246.00 kcal
Protein
4.36 g
Sacharidy
z toho cukr
28.97 g
20.54 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.28 g
7.44 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama