Tmavý cheesecake
- Přidat foto
-
Reklama
Oblíbený cheesecake má mnoho podob, barev a příchutí. A všechny jsou skvělé. Výborný je i ten na tmavém sušenkovém podkladu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Sušenky rozdrtíme na sypkou směs. Měla jsem doma pečené a použila jsem na drcení robot. Smícháme s rumem a změklým máslem. Rukou promačkáme a dobře promícháme. Vznikne kompaktní směs.
2.
Malou dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Utlačíme dlaní směs na dno dortové formy a dáme do lednice.
3.
Připravíme náplň. Mixérem smícháme tvaroh, smetanu, cukry a citrónovou šťávu. Nakonec zašleháme vejce.
4.
Zapneme troubu na 200 stupňů a podklad vytáhneme z lednice. Vlijeme krém a necháme ve formě v pokojové teplotě, než se trouba rozehřeje.
5.
Vložíme do trouby a pečeme 12 minut. Poté snížíme teplotu na 115 stupňů a pečeme dalších 25 minut.
6.
Pak vypneme troubu, velmi mírně otevřeme dvířka a necháme vychladnout. Mezi dvířka dávám malou zarážku, aby vznikla mírná mezera.
7.
Nechte chladnout alespoň 3 hodiny, ale můžete nechat i přes noc. Poté dejte dort vychladit do lednice.
8.
Před podáváním můžete ozdobit kakaem, strouhanou čokoládou nebo ušlehanou šlehačkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
246.00 kcal |
Protein |
4.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.97 g
20.54 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.28 g
7.44 g
|
Reklama
Reklama