Těstovinový salát s rajčaty a ančovičkami
- Přidat foto
-
Reklama
Těstovinový salát s rajčaty a ančovičkami je ideální pro letní i zimní čas. Příprava je velmi rychlá. K přípravě salátu budete potřebovat hmoždíř pro rozmačkání ančoviček, česneku a dalších ingrediencí. Díky připravené zálivce z ančoviček, česneku a citronu je jeho chuť rozmanitá a netradiční. Přejeme dobrou chuť.
Reklama
Ingredience
Na zálivku
Postup přípravy
1.
Připravíme si nejprve ančovičky, které na chvilku naložíme do mléka. Díky tomu se oddělí olej od ančoviček. Nechte je v mléce a začněte s dalšími kroky.
2.
Do kastrolu si připravíme vodu a dáme si vařit těstoviny.
3.
Do hmoždíře si připravíte stroužek česneku, nastrouháme ½ lžičky citronové kůry z připraveného citronu a poté ho vymačkáme celý do hmoždíře.
4.
Vyjmeme ančovičky z mléka a vložíme je také do hmoždíře.
5.
Přidáme 1 lístek bazalky nakrájené na drobno, ½ lžičky pepře a ½ lžičky soli nebo dle chuti.
6.
Vše v hmoždíři pořádně rozmačkáme až do téměř hladké hmoty.
7.
Jakmile je vše připraveno, přidáme do zálivky ještě 4 lžíce olivového oleje a vše promícháme.
8.
Nakonec si nakrájíme na malé kousky rajčata, mozzarellu a zbylé lístky bazalky.
9.
Vyndáme těstoviny a necháme je vychladnout.
10.
Jakmile jsou těstoviny vychlazené, přidáme do nich dle chuti sůl, pepř a olivový olej cca 1 lžíce a dále rajčata, mozzarellu a připravenou zálivku.
11.
Vše promícháme a salát je hotový.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 45 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 28 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
624.81 kcal |
Protein |
27.94 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
75.66 g
5.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.17 g
7.26 g
|
Reklama
Reklama