Sýrová pomazánka z domácího tvarohu
- Přidat foto
-
Reklama
Domácí kefír z kefírové houby si připravuje řada lidí. Většina jej spotřebuje jako nápoj nebo při pečení. Z domácího kefíru ale můžete vyrobit i chutný tvaroh. Je trošku kyselejší než kupovaný, a proto je dobrým základem pro nejrůznější pomazánky. Například pro jednoduchou sýrovou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Domácí kefír připravený z plnotučného čerstvého mléka a kefírové houby necháme déle, aby měl vyšší hustotu. Na tvaroh jej nechávám 2 dny v pokojové teplotě. Přecezený kefír vlijeme na plastový cedník vyložený utěrkou a pod něj dáme nádobu.
2.
Necháme přes noc v lednici. Vyměníme utěrku, nádobu a necháme znovu okapat. Po 24 hodinách v chladu získáme domácí tvaroh.
3.
Do něj vmícháme nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulku, sůl a pepř.
4.
Na jemném struhadle nastrouháme eidam a vmícháme do ochuceného tvarohu. Mažeme na chuťovky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 24 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
90.91 kcal |
Protein |
6.32 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.59 g
4.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.96 g
3.22 g
|
Reklama
Reklama