Ricottová pomazánka

Pomazánka z ricotty je lehký a chutný pokrm, který můžete použít na namazání chleba, sušenek nebo toasty, nebo ho použít jako dip pro zeleninu nebo chipsy. Zde je jednoduchý recept na přípravu pomazánky z ricotty.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smíchejte ricottu, extra panenský olivový olej, mačkaný česnek, bylinky a šťávu z citronu. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou pomazánku.
2.
Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
3.
Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu, na toastech, na plátku chleba nebo jako dip k zeleninovým tyčinkám. Můžete ji také použít jako nádivku do sendvičů.
4.
Podávejte okamžitě nebo uložte v chladničce v uzavřené nádobě. Ricottová pomazánka je nejlepší čerstvá, ale může vydržet několik dní v chladničce.

Od: Petuler, 15.9.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
281.89 kcal
Protein
11.45 g
Sacharidy
z toho cukr
4.67 g
0.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.12 g
8.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama