Ricottová pomazánka
- Přidat foto
-
Reklama
Pomazánka z ricotty je lehký a chutný pokrm, který můžete použít na namazání chleba, sušenek nebo toasty, nebo ho použít jako dip pro zeleninu nebo chipsy. Zde je jednoduchý recept na přípravu pomazánky z ricotty.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse smíchejte ricottu, extra panenský olivový olej, mačkaný česnek, bylinky a šťávu z citronu. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou pomazánku.
2.
Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
3.
Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu, na toastech, na plátku chleba nebo jako dip k zeleninovým tyčinkám. Můžete ji také použít jako nádivku do sendvičů.
4.
Podávejte okamžitě nebo uložte v chladničce v uzavřené nádobě. Ricottová pomazánka je nejlepší čerstvá, ale může vydržet několik dní v chladničce.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 10 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
281.89 kcal |
Protein |
11.45 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.67 g
0.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.12 g
8.42 g
|
Reklama
Reklama