Škvarkové zelí s bramborovým knedlíkem
- Přidat foto
-
Reklama
U nás doma milujeme čerstvé, teplé škvarky, a proto si je děláme sami. Škvarky se zelím chutnají skvěle. Je na každém z vás jestli si je zamícháte přímo do zelí a nebo raději posypete nahoru. Určitě to bude skvěle chutnat na oba způsoby.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Syrové sádlo si nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit do hrnce. Sádlo během škvaření sbíráme.
2.
Až se nám sádlo vyškvaří a zůstanou nám škvarky, přilijeme mléko a necháme vyvařit. Škvarky budou krásně křupavé. Dáme si je stranou a použijeme později.
3.
Do hrnce si vložíme zelí, zalijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
4.
Na pánvičce si rozpustíme trochu sádla, orestujeme jednu na kostičky nakrájenou cibulku a slaninu. Zasypeme moukou a vytvoříme si jíšku, kterou necháme vychladnout.
5.
Do měkkého zelí přidáme jíšku, provaříme zhruba 20 minut a dochutíme cukrem.
6.
Před podáváním si na další pánvi opečeme na kolečka nakrájenou cibuli do zlatova.
7.
Můžeme servírovat. Nejprve knedlíky, zelí posypeme škvarky, opraženou cibulkou, polijeme sádlem a můžeme ozdobit jarní cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,484.94 kcal |
Protein |
22.24 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
88.13 g
10.71 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
112.31 g
39.96 g
|
Reklama
Reklama