Rizoto z kuřecího masa s ajvarem
- Přidat foto
-
Reklama
Rizoto je oblíbené jídlo jak dětí, tak i dospělých. Přidáním pikantního ajvaru do rizota získaté novou chuť.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rýži si propláchneme horkou vodou a v poměru jeden hrnek rýže a dva a půl hrnku vody dáme vařit. Vodu osolíme a přidáme olej. Vaříme zhruba 18 minut.
2.
V pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájené, osolené, opepřené kuřecí prsa.
3.
Přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, na měsíčky nakrájená rajčata a chvíli opékáme.
4.
K masu přidáme ajvar a orestujeme.
5.
Vmícháme uvařenou rýži, přisypeme česnek, podle chuti dochutíme.
6.
Můžeme podávat se strouhaným sýrem a kyselou okurkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 25 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 29 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
467.44 kcal |
Protein |
17.03 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
65.23 g
1.52 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.34 g
1.64 g
|
Reklama
Reklama