Kuřecí rizoto s hlívou ústřičnou
- Přidat foto
-
Reklama
Netradiční rizoto s výbornou chutí díky kombinaci rýže a pohanky. Hlíva ústřičná zůstane pěkně chrupavá a baby karotka se postará o zastoupení mírně nasládlé chuti.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kuře omyjeme a zbavíme prsou. Rozkrájíme na čtvrtiny. Uvaříme klasický kuřecí vývar.
2.
Rýži a pohanku dáme společně vařit. Hotovou necháme chvíli v peřinách, než bude maso z vývaru uvařené.
3.
Kuřecí maso vyjmeme a očistíme z kostí.
4.
Rozehřejeme sádlo a dáme restovat hlívu ústřičnou nakrájenou na pásky. Okořeníme. Kořenící směsi obsahují sůl, pokud používáte směsi bez soli, rizoto později dosolte.
5.
Restujeme pár minut, poté podlijeme kuřecím vývarem a 10 minut dusíme.
6.
Přidáme zeleninu a kuřecí maso, baby karotku necháme vcelku.
7.
Nakonec vmícháme rýži s pohankou a společně prohřejeme. Před servírováním přidáme nastrouhaný sýr a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
535.70 kcal |
Protein |
31.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.51 g
3.81 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.27 g
1.82 g
|
Reklama
Reklama