Žampionové rizoto se slaninou
- Přidat foto
-
Reklama
Žampionové rizoto se slaninou je opravdovým kulinářským potěšením, které skvěle kombinuje jemnou chuť žampionů s výraznou chutí slaniny a sýru Pecorino. Toto rizoto je ideální volbou pro pohodový večer u televize, rodinný oběd nebo dokonce i jako sofistikovaný chod pro hosty na večeři. Jeho krémová konzistence a bohaté aroma vás zcela pohltí, a přitom příprava tohoto lahodného pokrmu není vůbec složitá.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na velké rozpálené pánvi si nasucho opečeme slaninu. Jakmile se z ní začne uvolňovat tuk, přidáme do pánve žampiony, zvýšíme plamen a opékáme další 4 minuty. Jakmile budou žampiony měkké a slanina zlatavá, přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé (třeba v alobalu).
2.
Do pánve dáme 2 lžíce oleje a asi 5 minut na něm restujeme šalotku. Přidáme prolisovaný česnek a ještě chvilku restujeme.
3.
Následně do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vývarem. Promícháme a přivedeme k varu. Snížíme plamen a necháme asi 20 minut vařit, aby se veškerá tekutina vsákla.
4.
Sundáme pánev z ohně, rýži promícháme a přiklopíme. Počkáme alespoň 5 minut a potom přimícháme Pecorino. Ještě pořádně promícháme a můžeme začít servírovat na talíře/do misek.
5.
Navrch přidáme slaninu se žampiony a ihned podáváme. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 35 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 67 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,071.71 kcal |
Protein |
36.52 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
83.88 g
3.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
64.40 g
21.96 g
|
Reklama
Reklama