Rizoto s lososem a rukolou

Rizoto s lososem a rukolou je lahodné a jednoduché jídlo, které spojuje jemnost ryby, čerstvost rukoly a krémovou texturu rizota. Tento pokrm je ideální volbou pro milovníky zdravých a chutných jídel, které se rychle připraví, ale přitom nabízejí bohatou chuť a výživovou hodnotu. Skvěle se hodí k obědu nebo večeři.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Jakmile bude měkká, přidáme rýži a restujeme ji asi 2 minuty, dokud nezíská lehce zlatavou barvu.
2.
Do rýže přidáme tymián a podlijeme bílým vínem. Necháme víno odpařit.
3.
Postupně přiléváme vodu nebo vývar, vždy po malých dávkách, a necháme rýži vařit, dokud nebude al dente, což by mělo trvat přibližně 15 minut.
4.
Jakmile je rýže hotová, přidáme lososa, nakrájeného na kousky, a promícháme. Pak vmícháme máslo, aby rizoto bylo krásně krémové.
5.
Vypneme sporák a do rizota přimícháme parmezán a čerstvou rukolu, která mu dodá svěžest.
6.
Rizoto hned podáváme, ideálně s ještě trochou parmazánu navrch. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.2.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 139 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,083.22 kcal
Protein
60.62 g
Sacharidy
z toho cukr
73.91 g
1.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
52.58 g
21.16 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama