Srbské rizoto s krůtím masem
- Přidat foto
-
Reklama
Srbské rizoto je chutný a jednoduchý pokrm, který kombinuje mleté maso, rýži a pestrou zeleninu. Je inspirován tradiční balkánskou kuchyní, známou svými bohatými chutěmi a použitím čerstvých surovin. Tato verze s mletým krůtím masem je lehká, zdravá a skvěle se hodí pro každodenní vaření. Tento recept je ideální pro rodinnou večeři nebo rychlý oběd, který zaručeně potěší všechny u stolu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Rajčata nakrájíme na kostičky.
2.
V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezesklovatí.
3.
Přidáme mleté krůtí maso do pánve a smažíme, dokud není maso zlatavě hnědé.
4.
Přidáme nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Promícháme a necháme vařit, dokud se rajčata nerozpadnou a nevytvoří omáčku. Následně přidáme hrášek a kukuřici.
5.
Přidáme sladkou a pálivou papriku, sůl a pepř. Dobře promícháme.
6.
Přidáme rýži a promícháme ji s ostatními ingrediencemi, aby se dobře obalila.
7.
Zalijeme směs kuřecím vývarem. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a přikryjeme poklicí. Necháme vařit na mírném ohni, dokud rýže není měkká a absorbuje tekutinu (cca 20–25 minut). Občas promícháme, aby se rizoto nepřipálilo.
8.
Hotové rizoto můžeme rovnou podávat. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 40 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 41 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
595.52 kcal |
Protein |
40.53 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
60.32 g
6.17 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.95 g
4.54 g
|
Reklama
Reklama