Srbské rizoto s krůtím masem

Srbské rizoto je chutný a jednoduchý pokrm, který kombinuje mleté maso, rýži a pestrou zeleninu. Je inspirován tradiční balkánskou kuchyní, známou svými bohatými chutěmi a použitím čerstvých surovin. Tato verze s mletým krůtím masem je lehká, zdravá a skvěle se hodí pro každodenní vaření. Tento recept je ideální pro rodinnou večeři nebo rychlý oběd, který zaručeně potěší všechny u stolu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Rajčata nakrájíme na kostičky.
2.
V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezesklovatí.
3.
Přidáme mleté krůtí maso do pánve a smažíme, dokud není maso zlatavě hnědé.
4.
Přidáme nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Promícháme a necháme vařit, dokud se rajčata nerozpadnou a nevytvoří omáčku. Následně přidáme hrášek a kukuřici.
5.
Přidáme sladkou a pálivou papriku, sůl a pepř. Dobře promícháme.
6.
Přidáme rýži a promícháme ji s ostatními ingrediencemi, aby se dobře obalila.
7.
Zalijeme směs kuřecím vývarem. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a přikryjeme poklicí. Necháme vařit na mírném ohni, dokud rýže není měkká a absorbuje tekutinu (cca 20–25 minut). Občas promícháme, aby se rizoto nepřipálilo.
8.
Hotové rizoto můžeme rovnou podávat. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 8.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
55 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
595.52 kcal
Protein
40.53 g
Sacharidy
z toho cukr
60.32 g
6.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.95 g
4.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama