Srbské rizoto
- Přidat foto
-
Reklama
Srbské rizoto nabízí sladkou a slanou kombinaci chutí, která se vám bude líbit. Je to skvělá volba pro milovníky rýže a těch, kteří chtějí objevovat nové kulinářské tradice.
Reklama
Ingredience
Na posypání
Postup přípravy
1.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kostičky.
2.
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené maso, rajčatový protlak a kapii.
3.
Vše dobře promícháme, přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme.
4.
Nakonec směs osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a hrášek. Vše zalijeme vývarem v poměru 2 hrnky vývaru na 1 hrnek rýže a promícháme.
5.
Takto připravené rizoto vložíme do rozehřáté trouby a zakryté dusíme zhruba 30 minut, než se vývar téměř vyvaří. Rizoto by však nemělo být suché.
6.
Rizoto podáváme s okurkou či pikantní zeleninou, hustě posypané strouhaným sýrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
577.81 kcal |
Protein |
18.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
117.37 g
3.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.54 g
0.99 g
|
Reklama
Reklama