Srbské rizoto

Srbské rizoto nabízí sladkou a slanou kombinaci chutí, která se vám bude líbit. Je to skvělá volba pro milovníky rýže a těch, kteří chtějí objevovat nové kulinářské tradice.

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kostičky.
2.
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené maso, rajčatový protlak a kapii.
3.
Vše dobře promícháme, přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme.
4.
Nakonec směs osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a hrášek. Vše zalijeme vývarem v poměru 2 hrnky vývaru na 1 hrnek rýže a promícháme.
5.
Takto připravené rizoto vložíme do rozehřáté trouby a zakryté dusíme zhruba 30 minut, než se vývar téměř vyvaří. Rizoto by však nemělo být suché.
6.
Rizoto podáváme s okurkou či pikantní zeleninou, hustě posypané strouhaným sýrem.

Od: Zuzana, 19.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
577.81 kcal
Protein
18.28 g
Sacharidy
z toho cukr
117.37 g
3.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.54 g
0.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama