Cuketové rizoto

Cuketové rizoto je lehké a osvěžující jídlo, ideální pro teplé dny, kdy máte chuť na něco zdravého a chutného. Spojuje jemnou chuť cukety s krémovou rýží, která díky smetaně a parmazánu získá bohatou texturu. Přidání chilli dodá rizotu příjemnou pikantnost, což celé jídlo povznese na novou úroveň. Je to skvělý způsob, jak využít sezonní cuketu a připravit rychlý a výživný pokrm.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V pánvi na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
2.
K cibuli přidáme rýži a chvíli ji opečeme, dokud nezačne lehce vonět.
3.
Postupně přiléváme vývar, vždy necháme rýži nasáknout tekutinou, než přidáme další dávku. Rýže by měla být stále jemně podlitá vývarem.
4.
Když je rýže téměř měkká, přidáme jednu nahrubo nastrouhanou cuketu a jednu nakrájenou na malé kostičky. Osolíme, opepříme a přidáme chilli podle chuti.
5.
Přilijeme smetanu a necháme chvíli povařit, aby se vše spojilo.
6.
Vypneme sporák a do rizota vmícháme parmazán a plátek másla, který zajistí krémovou texturu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 9.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
509.99 kcal
Protein
14.34 g
Sacharidy
z toho cukr
71.35 g
3.63 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.77 g
10.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama