Žampionové rizoto s ricottou a špenátem
- Přidat foto
-
Reklama
Žampionové rizoto s ricottou a špenátem je krémový pokrm plný chuti, který spojuje jemnost ricotty, zemitost žampionů a svěžest špenátu. Tento recept je skvělou volbou pro elegantní a lahodnou večeři, která zaujme svou harmonií a jednoduchostí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hluboké pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje.
2.
Přidáme prolisované stroužky česneku, zamícháme a přisypeme všechnu rýži.
3.
Rýži opékáme za stálého míchání asi 5 minut a zalijeme ji asi polovinou vývaru.
4.
Až rýže vstřebá všechen vývar a přilijeme zbytek. Celou dobu mícháme, aby se rizoto nepřipálilo.
5.
Rýži ochutnáme a pokud je ještě moc tvrdá, přidáváme vodu, dokud se zcela neuvaří.
6.
Do rýže přidáme špenát, ricottu a citronovou šťávu.
7.
V druhé pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo.
8.
Žampiony očistíme, nakrájíme a na pánvi zprudka opečeme.
9.
Hotové žampiony přidáme k rýží, pečlivě promícháme a dosolíme a dopepříme.
10.
A můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 50 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 31 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
360.09 kcal |
Protein |
13.62 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.45 g
2.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.76 g
6.29 g
|
Reklama
Reklama