Žampionové rizoto s ricottou a špenátem

Žampionové rizoto s ricottou a špenátem je krémový pokrm plný chuti, který spojuje jemnost ricotty, zemitost žampionů a svěžest špenátu. Tento recept je skvělou volbou pro elegantní a lahodnou večeři, která zaujme svou harmonií a jednoduchostí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hluboké pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje.
2.
Přidáme prolisované stroužky česneku, zamícháme a přisypeme všechnu rýži.
3.
Rýži opékáme za stálého míchání asi 5 minut a zalijeme ji asi polovinou vývaru.
4.
Až rýže vstřebá všechen vývar a přilijeme zbytek. Celou dobu mícháme, aby se rizoto nepřipálilo.
5.
Rýži ochutnáme a pokud je ještě moc tvrdá, přidáváme vodu, dokud se zcela neuvaří.
6.
Do rýže přidáme špenát, ricottu a citronovou šťávu.
7.
V druhé pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo.
8.
Žampiony očistíme, nakrájíme a na pánvi zprudka opečeme.
9.
Hotové žampiony přidáme k rýží, pečlivě promícháme a dosolíme a dopepříme.
10.
A můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.7.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
50 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
360.09 kcal
Protein
13.62 g
Sacharidy
z toho cukr
44.45 g
2.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.76 g
6.29 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama