Pohankové rizoto se smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduché na přípravu a přesto chutné. Takové je rizoto. S oblibou si jej dají dospělí i děti. Zkuste jej proměnit. Jako základní surovinu nepoužijete rýži, ale pohanku. Kdo s pohankou začíná a chce ji zařadit do jídelníčku, může dát půl rýže a půl pohanky.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na lžíci sádla rychle orestuju pohanku a přidám vegetu. Promíchám a zaliju vodou v poměru jeden díl pohanky, dva díly vody. Pohanku vařím 10 minut, poté odložím hrnec do peřiny a přikryju.
2.
Mezitím nakrájím cibulku na pásky, orestuju v hluboké pánvi na sádle. Přidám uvařené nebo upečené kousky kuřecího masa. Okořením polovinou grilovacího koření a polovinou bazalky.
3.
K orestované směsi přidám zeleninu. Obvykle používám 100 g sterilovaného hrášku, 100 g sterilované kukuřice a vařenou mrkev. Můžete použít i jakoukoliv mraženou zeleninovou směs.
4.
Podliji vývarem a chvíli provařím. Přidám hotovou pohanku a druhou polovinu grilovacího koření a bazalky. Dobře zamíchám a vypnu. Vmíchám smetanu a před podáváním ozdobím strouhaným sýrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 20 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 37 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
492.92 kcal |
Protein |
32.67 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.14 g
3.74 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.20 g
10.14 g
|
Reklama
Reklama