Rizoto s cuketou a houbami
- Přidat foto
-
Reklama
Trošku jiné „rizoto“ plné opečené cukety a čerstvých hub. Zachutná jako hlavní chod nebo jako atraktivní příloha k pečenému masu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Cuketu oškrábeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.
2.
Přichystáme si rýži. Promícháme ji s vegetou, připravíme si hrnec. Rozehřejeme 2 lžíce sádla a přidáme rýží. Rychle restujeme, stále mícháme. Zalijeme vodou a dáme vařit pod pokličku.
3.
Na zbytku sádla orestujeme cibuli. Po chvíli přidáme cuketu a grilovací koření. Snížíme teplotu a restujeme asi 10 minut.
4.
Přidáme houby, promícháme a znovu restujeme asi 10 minut. Až bude cuketa a houby měkké, přidáme zeleninovou směs. Prohřejeme.
5.
Nakonec promícháme s rýží. Před servírováním dozdobíme strouhaným sýrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
358.93 kcal |
Protein |
6.34 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.32 g
2.75 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.48 g
5.17 g
|
Reklama
Reklama