Rizoto s cuketou a houbami

Trošku jiné „rizoto“ plné opečené cukety a čerstvých hub. Zachutná jako hlavní chod nebo jako atraktivní příloha k pečenému masu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Cuketu oškrábeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.
2.
Přichystáme si rýži. Promícháme ji s vegetou, připravíme si hrnec. Rozehřejeme 2 lžíce sádla a přidáme rýží. Rychle restujeme, stále mícháme. Zalijeme vodou a dáme vařit pod pokličku.
3.
Na zbytku sádla orestujeme cibuli. Po chvíli přidáme cuketu a grilovací koření. Snížíme teplotu a restujeme asi 10 minut.
4.
Přidáme houby, promícháme a znovu restujeme asi 10 minut. Až bude cuketa a houby měkké, přidáme zeleninovou směs. Prohřejeme.
5.
Nakonec promícháme s rýží. Před servírováním dozdobíme strouhaným sýrem.

Od: Iva V, 1.10.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
358.93 kcal
Protein
6.34 g
Sacharidy
z toho cukr
51.32 g
2.75 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.48 g
5.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama