Jednoduché rizoto
- Přidat foto
-
Reklama
Rizoto jako od maminky, nebo ze školní jídelny? Ne všechna jednoduchá jídla musí být hnusná :) Určitě vyzkoušejte :)
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dáme vařit rýži.
2.
Mezi tím si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky.
3.
Hodíme do většího hrnce, zalijeme olejem a necháme cibuli zesklovatět.
4.
Přihodíme „trhané kuřecí“ a pokud máme čerstvou mrkev, tak i tu oloupanou a nakrájenou na malé kostičky. (Pokud použijeme naloženou, stačí až na závěr.)
5.
Podlijeme trochou vody a necháme chvilku, cca 10 minut, smažit. Mrkev změkne a sójové kousky nám rozmrznou.
6.
Zaprášíme paprikou a přidáme tamari. Já už nesolím, tamari je na mě slané dost, ale kdo solí více, tak ještě dosolíme a opepříme.
7.
Přidáme hrášek a kukuřici, důkladně promícháme a necháme dalších 5 minut vařit.
8.
Pokud jsme neodhadli vodu na rýži, jako se mi to občas stává, tak scedíme rýži, jinak ji přidáme k zelenině a znovu důkladně promícháme.
9.
Podáváme posypané lahůdkovým droždím s kyselou okurkou 🙂
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
393.22 kcal |
Protein |
14.80 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
75.24 g
8.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.44 g
0.30 g
|
Reklama
Reklama