Drůbeží rizoto
- Přidat foto
-
Reklama
Připravte si jedno z nejoblíbenějších jídel ze školní jídelny a zavzpomínejte na dětství. Toto rizoto je snadné a rychlé na přípravu, navíc chutná prostě skvěle. :-)
Reklama
Ingredience
Na ozdobení
Postup přípravy
1.
Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžeme použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky, stehenní řízky, kuřecí čtvrtky. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 minut, zeleninu cca 20 minut.
2.
Než se maso dovaří, dáme vařit rýži tak, abychom ji měli připravenou na zamíchání do směsi masa a zeleniny.
3.
Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme trošku vystydnout. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno. Pak pokrájíme na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer.
4.
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a pak přidáme pokrájené maso, zeleninu a hrášek s kukuřicí. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou nebo dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu.
5.
Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec do ní vmícháme uvařenou rýži.
6.
Rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
588.18 kcal |
Protein |
33.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
94.86 g
7.56 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.84 g
2.31 g
|
Reklama
Reklama