Rizoto s hlívou a restovanými kuřecími kousky
- Přidat foto
-
Reklama
Rizoto s hlívou ústřičnou, jarní cibulkou a šťavnatými restovanými kuřecími kousky je chutné a výživné jídlo, které propojuje jemnou chuť hlívy a aromatický parmazán. Tento pokrm je ideální volbou pro rychlou a sytou večeři, která potěší milovníky italské kuchyně i ty, kteří oceňují jednoduchost a čerstvost surovin.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
2.
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a maso zprudka opečeme dozlatova. Hotové maso odložíme stranou.
3.
Hlívu nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, oddělíme bílou a zelenou část.
4.
Na pánvi rozehřejeme další lžíci olivového oleje, přidáme hlívu a bílou část jarní cibulky. Restujeme, dokud hlíva nezměkne a cibulka nezmění barvu. Odložíme stranou.
5.
Ve větším hrnci rozehřejeme zbylou lžíci olivového oleje. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a necháme zesklovatět.
6.
Nasypeme rýži a za stálého míchání ji restujeme, dokud nebude průhledná.
7.
Zalijeme rýži vínem a necháme jej zcela odpařit. Poté postupně přiléváme vývar po naběračkách. Vždy počkáme, dokud se tekutina nevsákne, než přidáme další. Rýže by měla být na skus (al dente) a celková konzistence krémová.
8.
Do téměř hotového rizota přidáme restovanou hlívu, kuřecí maso a zelenou část jarní cibulky. Promícháme.
9.
Vmícháme máslo a 50 g strouhaného parmazánu. Dochutíme solí a pepřem.
10.
Rizoto rozdělíme na talíře a posypeme dalším parmazánem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 56 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
620.37 kcal |
Protein |
28.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
60.02 g
3.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.59 g
10.38 g
|
Reklama
Reklama